Suorein 4 Grou

Verbouw garage tot appartement

Suorein 4 Grou

Verbouw garage tot appartement

De opdracht

Rond 2006 is de voormalige boerderij 'Lyts Toetsma' verbouwd tot woning, het vroegere woonhuis is in contour nog te herkennen. De schuur van de boerderij is destijds compleet vervangen en qua vorm nu niet meer herkenbaar.

De opdrachtgever heeft mij gevraagd een verbouwvoorstel te maken voor het wijzigen van zijn inpandige (dubbele) garage tot een appartement.

Bestaande toestand

 12 mei 2015


Het ontwerp

De woning ligt geheel vrij in weilanden ten Zuidwesten van Grou, grenzend aan het Prinses Margriet kanaal. Het uitzicht vanuit de bestaande woning is wijds.

In het nieuwe voorstel is dit wijdse uitzicht zo goed mogelijk verwerkt. Daarnaast is extra aandacht geschonken aan privacy scheiding tussen de bestaande woning en het nieuw te maken appartement.

In het plan is de bestaande garage aan de straatzijde een paar meter verlengd. Tevens is het betaande dak is aan die (straat) zijde open gemaakt en verlengd. Door het opengebroken deel geheel te voorzien van glas, zal het daglicht diep in de woning vallen. Het dakoverstek fungeert als zonnescherm tegen de middag- en avondzon.

Nieuwe plattegrond begane grond Voorstel nieuwe gevel Detail gelaagdheid van de gevel

 12 mei 2015


Impressies

Impressie 1 Impressie 2 Impressie 3

 12 mei 2015


Locatie



Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact