Tandartsenpraktijk Grou

Luifel en entree

Tandartsenpraktijk Grou

Luifel en entree

De opdracht

De huidige entree van Tandartsenpraktijk Grou ligt ietwat verscholen in de bouwmassa. Doordat de tochtsluis, direct achter de entree, zou vervallen diende nagedacht te worden over een drogere manier van binnen komen.

Bestaande bouwmassa
Bestaande bouwmassa
 12 december 2016

Het ontwerp

Om de patienten met schonere voeten de praktijk binnen te krijgen is besloten een zogenaamde schraapmat in de bestrating voor de entree op te nemen. Deze schraapmat haalt het meeste vuil van de schoenen. Achter de entree zal een loopschoonmat gelegd worden.

Om de entreedeur droog te kunnen bereiken is een luifel voorgesteld. De luifel zou in de stijl van de bestaande geveluitstulpingen (hout) vormgegeven kunnen worden. Het idee is echter een contrast op te gaan zoeken, zowel qua vorm als qua materiaal. Bovendien zal met een contrastrijke luifelvorm de aandacht beter op de entree gericht kunnen worden.

Eén van de voorstellen is de luifelconstuctie vorm te geven als een driehoekige element, gemaakt volgens het 'structural glazing' principe. Voor in de avonduren kan de glasvorm intern verlicht worden. De glasplaten zijn transculent gedacht in een witte kleur.

Alternatief met doosvorm
Alternatief met doosvorm
Alternatief met driehoek
Alternatief met driehoek
 12 december 2016

Impressies

Impressie 1
Impressie 1
Impressie 2
Impressie 2
 Impressie 3
Impressie 3
 12 december 2016

Projectgegevens

Opdrachtjaar: 2015
Werknummer: 1507
Projectstand: niet gerealiseerd
Werksoort: aanbouw
Gebouwsoort: bedrijfsgebouwen
Werkzaamheden: structuurontwerp

Locatie

Andere projecten

Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact