Wjitteringswei 4 Jirnsum

Verbouw woning

Wjitteringswei 4 Jirnsum

Verbouw woning

De opdracht

De opdracht bestond uit het maken van een ontwerp voor de complete renovatie van de bestaande woning tot en met het verzorgen van de aanvraag omgevingsvergunning.

Impessie bestaande toestand

 17 september 2018


Het ontwerp

De bestaande woning is vaak verbouwd en uitgebreid. De dakkapellen zijn grof en groot. De achteraanbouw is niet praktisch ingedeeld en er is sprake van achterstallig onderhoud. De woning ligt op een groot langgerekt kavel tussen de Ljouwerterdyk en de Wjitteringswei ingeklemd.

Voorgesteld is de achterbouw te slopen en ook de beide dakkapellen. De bestaande woning heeft nog een redelijk gave voorgevel met dito kozijnen.  In plaats van de gesloopte achterbouw is ruimte voorgesteld voor een grotere woonkamer met een aansluitende open keuken. De woonkamer kijkt uit op de diepe tuin. Om het diepte-effect te vergroten is voorgesteld een lange gesloten houten wand in het verlengde van de zijgevel te plaatsen in combinatie met een houten pergola. Aan de andere kant van de houten wand is een carport/garage gepland.

Het bestaande pannendak wordt verlengd boven de nieuwe te bouwen achterbouw. Onder dit dak kunnen twee slaapkamers gesitueerd worden. Wel zijn dan twee dakkapellen noodzakelijk om het vereiste minimale vloeroppervlak te verkrijgen. Deze dakkapellen worden ook op het oude dakvlak teruggeplaatst. De dakkapellen zullen bekleed worden met zink.

De woning wordt zo veel mogelijk door de opdrachtgever zelf gebouwd.

Gewijzigde rechterzijgevel Gewijzigde begane grond Gewijzigde linkerzijgevel

Video

 17 september 2018


Locatie



Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact