Meersweg 17 Grou

Verbouw en renovatie woning

Meersweg 17 Grou

Verbouw en renovatie woning

Het ontwerp

De bestaande woning zal intern worden gerenoveerd.

De bestaande houten begane grond vloer zal vervangen worden door een goed geïsoleerde PS-renovatievloer. De vloer zal voorzien worden van een LT- vloerverwarmingssysteem. Op de begane grond zullen geen radiatoren meer geplaatst worden. De verdieping zal verwarmd worden door elektrische stralingspanelen.

De bestaande spouwmuur zal aan de binnenzijde voorzien worden van een geïsoleerde voorzetwand. Er zal extra aandacht besteed worden aan het tocht dicht maken van de woning.

De bestaande houten kozijnen zullen vervangen worden door kunststof exemplaren met een profilering van het type 'Holland Profiel', welke qua aanzicht erg lijkt op een houten kozijn. De beglazing zal worden uitgevoerd in HR++ isolatiebeglazing.

Het bestaande schuine dak zal voorzien worden van een isolatieplaat, de bestaande dakpannen worden na de werkzaamheden teruggelegd. Zo zal het karakter van de bestaande woning zo veel mogelijk gehandhaafd blijven.

Het buitenmetselwerk, opgebouwd van een vechtformaat metselsteen, zal worden gereinigd en voorzien worden van nieuw voegwerk.

Aan de achterzijde van de woning zal de bestaande gemetselde aanbouw worden vervangen door een nieuwe aanbouw. Hierin zal het toilet, de bijkeuken en de keuken opgenomen worden. De nieuwe wanden zullen geheel van hout gemaakt worden, met uiteraard een hoge isolatiewaarde. De buitenbekleding zal van fijn bezaagd Zweeds rabat worden.

Impressie voorgevel en rechterzijgevel Impressie achtergevel en linkerzijgevel

 17 september 2018


Impressies

Impressie achtergevel Impressie zuid-oostzijde Impressie zuid-westzijde

 17 september 2018


Bijzonderheden

Tijdens de bouw zullen voorbereidingen worden getroffen voor inbouw van een toekomstig autonoom 24V verlichting systeem.

Bovendien zal een systeem ingebouwd worden voor hergebruik van zelf opgevangen regenwater, voor onder andere het door spoelen van de toiletten. In deze installatie zal een hydrofoor geplaatst worden.

 17 september 2018


LocatieMeer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact