Paviljoenstraat 44 Grou

Herbouw bijgebouw

Paviljoenstraat 44 Grou

Herbouw bijgebouw

De opdracht

Gezien het bestaande bijgebouw ernstig was verzakt en daardoor scheefstand vertoonde, werd besloten het bijgebouw geheel te vervangen door nieuwbouw. Op deze wijze konden tevens de zo gewenste comfortverbeteringen doorgevoerd worden.

  3 maart 2015


Het ontwerp

De bestaande aanbouw is eerst gesloopt tot en met de fundering. Vervolgens zijn een aantal stalen palen geslagen waarover de nieuwe betonnen funderingsbalken zijn gestort. Over de funderingsbalken is een goed geisoleerde combinatievloer gelegd.

De binnen- en buitenwanden zijn geheel opgebouwd uit houtskelet en vol geisoleerd. De moeilijk bereikbare buitenwanden op de erfgrenzen zijn bekleed met trespa panelen. De overige zichtbare wanden hebben een bekleding gekregen van onbehandelde Red Cedar latten. Dit lattenrooster loopt iets voorbij de dakrand, dus geen verstoring in het beeld door een extra daklijst. Zelfs de toegangsdeuren naar de berging zijn geheel opgenomen in het rooster.

Ondanks de krap bemeten beschikbare ruimte is de indeling geoptimaliseerd. De CV heeft een nieuwe plek gekregen mooi centraal gelegen tussen de warm water vragende tappunten. De vloeren in het woongedeelte zijn voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een gietvloer.

Plattegrond nieuw

  3 maart 2015


Impressies

Geveldetail 1 Geveldetail 2 Geveldetail 3 Geveldetail 4 Geveldetail 5 Binnengevel

  3 maart 2015


Locatie



Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact