It Bûterfabryk 23 Grou

Aanbouw serre

It Bûterfabryk 23 Grou

Aanbouw serre

De opdracht

De opdrachtgever wil graag haar woning aan de waterzijde vergroten met een serre achtige ruimte. In het ontwerp moet tevens rekening gehouden worden met de plaatsing van een schoorsteen voor een spekkachel.

Impressie bestaande toestand

  3 november 2017


Het ontwerp

De dorpsrand ter plekke van It Bûterfabriek gelegen aan de Rjochte Grou bestaat uit een reeks kubus vormige bouwmassa's. De (achter)gevels gelegen aan het water zijn noord gericht. De woningen zijn rond 1993 opgericht door van der Werf's bouwbedrijf uit St. Nicolaasga.

De nieuwe serre is net als het hoofdgebouw hoekig opgebouwd. Stevige kolommen en liggers van hout met daartussen terugliggende kozijnen. Door toepassing van de Solarlux SL 65 vouwwand is het mogelijk de gevel bijna geheel te openen. Deze vouwwand zal in een donkere kleur afgewerkt worden.

Het dak op de serre is afgeleid van de speklaag belijning in het metselwerk van het hoofdgebouw. De nieuw aan te leggen vlonders in de tuin lopen door over de vloer van de serre. De nieuwe schoorsteen voor de spekkachel is zorvuldig in de compositie van de achtergevel geplaatst. De schoorsteen zal naadloos uitgevoerd worden.

Situatie overzicht Nieuwe platte grond Impressie gewijzigde gevels Detail

  3 november 2017


Impressies

Impressie vanuit het noordoosten Impressie vanuit het westen

  3 november 2017


Locatie



Meer weten over mij?


 Bureau

Nieuwsgierig naar mijn projecten?


 Projecten

Contact met mij?


 Contact